Caesarstone winner:Pensacola Beach new construction

This spectacular new beach kitchen was designed for an older couple with the love of the water in mind. The house is not large  but the client wanted the kitchen area to be the main aspect of the design and to be comfortable and serene.The windows were optimized for the maximum view from the eat in kitchen area. The large island was designed for grandchildren to enjoy and to use for buffet dining when cooking outside. The laundry also is a “prep” kitchen that has an additional refrigerator and is where small appliances are stored on the counter to keep the main kitchen  counters clutter free.

The client asked for a fun seaside kitchen with a neutral backdrop of cabinetry so she could showcase her colorful accessories. We chose classic white cabinetry to complement the maple floors and selected soft white for the wall color to keep harmony with the incredible views. She wanted a no fuss kitchen with lots of counterspace for multiple cooks when her adult kids came to visit. Her husband requested a no or low maintenance countertop as well so we chose a ceasarstone top that mimics traditional carerra marble but without the associated issues with marble tops. To emphasize the beach living atmosphere, we chose a glass that has a slight frosted wave in it and then turned it sideways instead of the traditional vertical application. The knobs and handles are a mix of traditional and modern and are satin nickel to match the sink and faucet and appliances. In addition to the large laundry space, one wall is  dedicated to storage and features pullout drawers and houses the microwave as well. Small  details such as the open shelf under the upper cabinets to showcase colorful pottery and the wine grid help give some dimension the upper cabinetry.

The backsplash was tricky and when the client and I originally chose it, her husband had a fit! He thought way too modern for the space but he trusted us to make it look good in the end! The splash is small strips of grayish stone chosen to softly complement the light grayish white tops. After the stone was grouted, he called me to say he absolutely loved it! This little touch of modern whimsy helped transform a fairly basic white kitchen into a bright and light, happy space to hang out in. This is the second home I have worked on for this couple and was  vastly different than the first, more traditional home and it was a joy to help create this simple seaside retreat.

WE LOVE WHEN YOU SHARE!
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email